×

Возлюблені у Господі пастирі,
високошанована владо Білогородки,
боголюбиві миряни — дорогі брати і сестри!

«Велика благочестя тайна: Бог явився у плоті...» 
(1 Тим. 3,16)

З великої милості Божої ми цьогоріч знову удостоїлися святкувати Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Божа обіцянка про прихід на землю Спасителя здійснилася у 5508 році від створення світу. Цій великій таємниці втілення Сина Божого послужила Пресвята Діва Марія, Яка була заручена з праведним старцем Йосифом і проживала в його будинку в Назареті.
І так, «Слово (тобто Син Божий) стало тілом, і перебувало між нами, сповнене благодаті та правди» (Ін. 1, 14). Ці короткі слова містять у собі висоту і глибину преславного таїнства, що нині відзначається Православною Церквою. Друга Особа Пресвятої Трійці — Єдинородний Син Божий Господь наш Ісус Христос, передвічно народжений із сутності Бога Отця, нині поєднується з природою людською, і, як вчить Свята Православна Церква, поєднується незлитно і незмінно.
Божество в Ісусі Христі, що нероздільно поєдналося з природою людською, ніколи не перестане складати однієї особи, бо Він вічно буде тим, чим став нині — Богом і людиною.
Приготуємо і ми свої серця і душі, перетворивши їх на Віфлеємський вертеп і ясла, насаджуючи в них Богом даровані нам мир, християнську любов і милосердя до свого ближнього, і, прийнявши Його у своє серце та поєднавшись із Ним, будемо здобувати в собі Царство Боже, через яке досягається вічне життя у Царстві Небеснім з Ангелами та всіма святими.
Розділяючи з вами радість пришестя у земний світ Сина Божого, вітаю Вас словами:

«ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!» — «СЛАВТЕ ЙОГО!»

Від Новонародженого Богонемовляти Ісуса Христа молитовно бажаю всім вам Божої допомоги у трудах на славу Святої Православної Церкви та нашої Батькіщини.

Николай
архієпископ Білогородський,
вікарій Київської Митрополії

Різдво Христове 2016/2017 р.

с. Білогородка

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"